Home / Cilt Bakımı / Cilt Bakımı İçin Doğal Kozmetik Ürünler

Cilt Bakımı İçin Doğal Kozmetik Ürünler

cilt lekesi Cilt Bakımı İçin Doğal Kozmetik Ürünler

Doğal kozmetik yapmamda kullanacağımız bazı sabit yağların ve diğer doğal bileşikli maddelerin etkilerini ve kullanım amaçlarını şu şekilde sıralayabilirsiniz.

KAKAO YAĞI

Beyaz sarımtırak oldukça katı kırılabilir bir kütledir. Eritilirken 36°C den fazla ısıtılmamalıdır. Güneş preparatlarında kullanılır. Cilt tarafından çabuk emilir. Yumuşatıcı özelliği vardır.

KARİTE YAĞI (SHEA BUTTER)

Afrika’nın Burkina Faso bölgesinde, tabiatta doğal olarak yetişen shea ağa­cından elde edilir. Seri üretimi zordur. Genellikle köy kadınları shea fındık­larını geleneksel yöntemlerle toplarlar ve özünü çıkararak, karite yağını elde ederler İçeriğinde bulunan etken maddeler, linoleik asit, yağ asitleri, triterpenalkoler, vitamin E, provitamin A ve allantoindir. Cildi besleyen ve koruyan bir yağdır. Şu amaçlarla kullanılabilir:

  • Günlük cilt nemlendirmesi
  • Cilt kızarıklığı (bebeklerde oluşan pişik dâhil)
  • Güneş yanıklarıyla oluşan deri soyulmaları
  •   Güneşin yakıcı ve rüzgârın kurutucu etkilerinden korunma
  • Ciltteki lekeler ve kırışıklıklar
  • Kuruluktan doğan deri kaşınmaları
  • Ayaklardaki sert deriyi yumuşatma (özellikle topuklar)
  • Hamilelikte oluşan çatlakları önleme
  • Cildin esnekliğini koruma
  • Küçük yanıklar ve yaralar
  • Egzama ve sivilceleri azaltma
  • Pürüzsüz cilt dokusu
  •  Ciltteki yara izlerini ve lekeleri giderme 

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Tespit edilebilmiş en güçlü antioksidandır.E vitamininden 50 kat, C vitamininden  ise 20 kat daha güçlüdür. Antioksidan özelliği ile vücudunuzda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara,alkol ya da kirli havayla  alınan zararlı maddeleri (serbest radikalleri)etkisiz hale getirir.

Antioksidan özelliğinin çok yüksek olması sebebiyle,en güçlü antiaging  (yaşlanmayı geciktirme) özelliğine sahip yağdır.

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

ibrahim saracoglu nar kuru Cilt Bakımı İçin Doğal Kozmetik Ürünler

Yüksek miktarda (yaklaşık %68) konjuge linoleik asit, punicin asit ve fitotohormon içerir. E vitamini içeriği de yüksektir. Hücre yenileyici ve kolajen artırıcıdır. Cilt dokusu elastikiyetini güçlendirir. Kırışıkların onarılmasına yar­dımcı olan iyi bir antioksidandır.

BALMUMU  

Arıların yaptığı bal peteklerinin eritilmesi yoluyla elde edilir.Kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Cildi pürüzlerden ve yağdan arındırır.Doğal balmumu sarı renktedir.

LANOLİN

Koyunun yününden elde edilir.İnsan saçındaki yağa çok yakın bir maddedir.İyileştirici ve koruyucu özellikleri vardır. Ancak koyunlann parazitlere karşı korunmasında kullanılan bazı kimyasal ilaçların kalıntılarını içerebilir. Bu bakımdan satın alma sırasında dikkatli olunmalı, güvenilir yerden alınmalıdır.

GLİSERİN

Gliserin, sabun yapımı sırasında tabii yağların sabunlaşmasından sonra, yağların bünyesinden ayrılan bir maddedir.

Sabun yapımında kullanılan hayvansal veya bitkisel yağlar ile genelde sod­yum hidroksit (alkali) belli ölçülerde ısıtılır. 200°C’ye çıkan sıcaklıkta sabun­laşma birkaç dakikada olur. Burada su ve gliserin buharlaşır. İkinci vakum ko­lonuna gelir. Burada da gliserin yoğunlaşır ve alt kaplarda toplanır.

Gliserin, (diğer adları ile glycermum, glycerine) Türk Kodeksinde de yer alan tabii bir maddedir. Renksiz, berrak, şurup kıvamında, higroskopik bir sı­vıdır. Su ve sirke ile çok kolay karışır.

Doğal kozmetikte mutlaka bitkisel gliserin kullanılmalıdır!

KATI HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

İçeriğinde laurin asit, miristik asit ve yağ asitleri bulunur. Nemlendirici, yumuşatıcı, besleyici, serinletici özellikleri vardır.

Küçük molekülleri sayesinde ciltte emilimi çok hızlıdır. Cildin uzun zaman nemli kalmasını sağlar. Bozulmaya meyilli ciltlerde serinletici ve rahatlatıcı özelliğinden dolayı, bilhassa güneş yanıklarında tavsiye edilir.

MADEN SUYU

Maden suyu, yerin en derin katmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleri de alarak yol alır. Bu durumda bikarbo­nat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florür, demir ve sodyum gibi mine­raller içerir.

Soda ise içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklenmesiyle elde edilir. Soda mineral içermez.

Doğal kozmetiklerde mineralli veya arıtılmış (arı su) sular da kullanılır.

Cilt Bakımı,Saç Bakımı

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top